Nagy Gergő, a Fradi hokicsapatának kapitánya távozik

A Ferencvárosi TC hivatalos bejelentése szerint Nagy Gergő, a csapat jégkorongcsapatának kapitánya elhagyja a klubot. A 34 éves támadó, aki 185 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét, 2018 óta volt az FTC tagja, de most hat év után nem hosszabbít szerződést a zöld-fehérekkel.

A klub hivatalos honlapján közzétett üzenetben a Ferencváros vezetősége elismerő szavakkal búcsúzott el a sportolótól. "Egy korszak most lezárul, Nagy Gergőnek köszönjük a Ferencvárosért tett minden erőfeszítést" – olvasható a közleményben.

Nagy Gergő csapatkapitányként kiemelkedő sikereket ért el a zöld-fehérekkel: hat egymást követő magyar bajnoki címet, két Erste Liga-győzelmet, egy Magyar Kupa és két Szuperkupa-trófeát nyert a csapattal. Emellett két Kontinentális Kupa-továbbjutást is magáénak tudhat, és részt vett a történelmi Magyar Kupa-sikerben is.

A legutóbbi idényében az Erste Liga alapszakaszában 33 meccsen 14 gólt és 22 gólpasszt szerzett, a rájátszás 15 meccsén pedig ezt nyolc ponttal egészítette ki. Az IIHF Kontinentális Kupa hat meccsén három góllal segítette a csapatot. A szezon első felében még csapatkapitányként szerepelt a válogatottban, ám a februári hazai olimpiai selejtezőtornát követően, 185 mérkőzés után elköszönt a nemzeti az együttestől.

Nagy Gergő a Ferencvároshoz való csatlakozása előtt megjárta az észak-amerikai profiliga „előszobáját”, az AHL-t, és az A csoportos világbajnokságot is a magyar válogatottal. Mikor a távozásáról kérdezték, Nagy emlékezett arra a napra, amikor leigazolt a Ferencvároshoz. „A népligeti székházban történt meg az aláírás, videós interjú is készült velem, pont vissza is néztem a napokban, jó volt visszanézni. Elképesztő élmény volt ez a hat év, fradistaként külön boldoggá tesz, hogy ezt megélhettem” – mondta Nagy, aki a Ferencvárosnak adott interjúban beszélt az elmúlt évekről, kedvenc momentumokról és a fradizmusról is.