Zivatarok és napsütés - változékony májusi időjárásra számíthatunk

A májusi időjárás változékonysága megnehezíti a következő napok időjárásának előrejelzését, de a hét közepén még zivatarokra is számíthatunk.

Szerdán a HungaroMet előrejelzése szerint az ország déli részein (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) még előfordulhatnak helyenként zivatarok, és hét vármegyére figyelmeztető jelzést adtak ki. Az északi területeken viszont csökken a csapadékhajlam, így ott délutánra kisüthet a nap. Az északi-északkeleti szél több helyen élénk, nyugaton erős lehet, és a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között várható, északnyugaton lesz a legalacsonyabb, délkeleten pedig a legmagasabb értékekkel számolhatunk.

Csütörtökön az ország nagyobb részén már több órára kisüt a nap, de az Alföldön délelőttig még lehetnek erősen felhős körzetek. A délkeleti, déli határ menti területeken egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Az északi-északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, és többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban hűvös időre kell számítani, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb lehet. Napközben pedig a hőmérséklet 19 és 24 fok közé melegedhet.

Pénteken több helyen is többórás napsütésre lehet számítani, de délen és délkeleten még előfordulhat egy-egy futó zápor. Az északi-északkeleti szél élénk marad, és a hőmérők napközben 20-24 fokot mutathatnak.

Szombaton sok napsütés várható, és az időnként megjelenő felhők ellenére számottevő csapadékra sehol sem kell számítani. Nyugaton és északkeleten az északias szél élénk lehet. A legmagasabb hőmérséklet ezen a napon is 20 és 25 fok között alakulhat.