Fiona Harvey szerint alaptalanok a Szarvasbébi vádai

A Szarvasbébi sorozat által bemutatott stalker, Martha karaktere állítólag Fiona Harvey-ről mintázott, aki most jogi lépésekkel fenyegetőzik, és cáfolja a sorozatban elhangzottakat.

Fiona Harvey, akit a Netflix Szarvasbébi című sorozatában ábrázolt stalker, Martha karakterének valós életbeli megfelelőjeként emlegetnek, a Daily Record skót napilapnak adott interjúban kijelentette, hogy a sorozatban bemutatott történet "hatalmas baromság" és soha nem volt börtönben, ellentétben azzal, amit a sorozat állít. Harvey azt is hozzátette, hogy "nem tudom, honnan jön a négy és fél év és a kilenc hónap" – utalva ezzel a sorozatban említett börtönbüntetésre.

A nő azt is elmondta, hogy jogi lépésekkel készül fellépni Richard Gadd, a sorozat alkotója és a Netflix ellen. Harvey szerint Gaddnek be kell bizonyítania, hogy valóban börtönben volt, ami szerinte "egyszerűen nem történt meg" és kijelentette, hogy soha nem voltak távoltartási végzések, tiltó végzések vagy korlátozások ellene. Harvey azt is elmondta, hogy maga fogja képviselni magát a bíróságon, mivel "tökéletesen alkalmas ügyvéd" és nincs pénze ügyvédre.

A múlt hónapban Harvey arról számolt be, hogy halálos fenyegetéseket kapott a sorozat miatt, és hangsúlyozta, hogy őt kellene az áldozatként kezelni, nem Richard Gaddet. Azt is hozzáfűzte, hogy tizenkét éve nem látta Gaddet, és nem követte őt. Gadd korábban azt nyilatkozta, hogy nem akarta negatív színben feltüntetni Marthát, és arra kérte a nézőket, hogy ne próbálják megfejteni a karakterek valós kilétét.