Susan Buckner, a Grease stréber diáklánya elhunyt

Meghalt Susan Buckner, akit leginkább a Grease című 1978-as klasszikus filmmusicalben játszott szerepéről ismerhetünk: a Rydell High School pompomlányát, Patty Simcoxot alakította.

Susan Buckner, aki a Grease című film stréber diáklányát, Patty Simcoxot formálta meg, 71 éves korában hunyt el május 2-án floridai otthonában, de családja csak néhány órával ezelőtt közölte a hírt. A színésznő halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Buckner Seattle-ben született, és a Grease-ben Olivia Newton-John ikonikus karaktere, Sandy mellett tűnt fel, mint az iskolai szellemet megtestesítő energikus lány.

A szépségkirálynői cím birtokosa, Miss Washingtonként koronázott Buckner a Grease előtt már megjelent a képernyőn, szerepelt többek között a The Brady Bunch Hour-ban, a Starsky és Hutch című tévésorozatban, valamint a The Love Boat epizódjaiban is. A nagyvásznon Wes Craven Halálos áldás című horrorfilmjében Sharon Stone-nal együtt láthattuk. Az 1989-es Rendőrakadémia 6. volt az utolsó filmje, amelyben szerepelt.

A színésznő későbbi éveiben Hollywoodtól visszavonultan élt, hogy gyermekeire, Adam Josephsra és Samantha Mansfieldra összpontosíthasson. Az anyaság mindennél fontosabb volt számára. Emellett kisgyermekeknek tanított színházat, és közel egy évtizedig táncot oktatott Coral Gablesben. Lánya így búcsúzott tőle: „Szerencsém volt, hogy ilyen édesanyám lehetett, aki mindig mutatta nekem az utat, mostantól pedig angyalként vigyáz rám.”

Susan Bruckner május 2-án Miamiban halt meg, szerettei körében. Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.