A dollár erősödése és a forint helyzete

A dollár erősödik, de a forint piacán nem beszélhetünk jelentős változásról; a magyar deviza az euróval szemben továbbra is a kéthavi csúcs közelében mozog.

A dollár a tegnapi napon erősödött, de ez nem hozott jelentős változást a forint piacán. A dollár jegyzése a forinttal szemben távolodik a lélektani 360-as szinttől, azonban az euróval szemben a magyar deviza továbbra is a több mint kéthavi csúcs közelében mozog.

A forint az euróval szemben hétfőn erősödött egy olyan szintre, amelyet február vége óta nem látott, de szerdán is folytatódott az oldalazás a 388-390-es szintek között, jelenleg pedig 389,17-es szinten áll az EUR/HUF kurzusa.

A dollár kedden erősödött, és ennek hatására a dollár-forint árfolyam némiképp távolodott a 360-as fontos lélektani szinttől, jelenleg 362,16-os szinten áll a kurzus.

A dollár az euróval szemben is erősödik, amit a keddi amerikai kamatszintekkel kapcsolatos találgatások is támogattak. Neel Kashkari, a Minneapolisi Fed elnöke a Milken Intézet konferenciáján beszélt a ragadós inflációról és annak lehetséges következményeiről a kamatszintekre. Kashkari szerint a központi banknak „hosszabb ideig, de lehet, hogy egész évben szinten kell tartania a hitelfelvételi költségeket”, de hozzátette, hogy ha az infláció ismét csökken, akkor a Fed csökkentheti a kamatokat.

Szerda reggel tovább folytatódott a dollár erősödése, az EUR/USD jegyzése jelenleg az 1,0747-es szinten áll.