A Tisza Párt nem indul a vármegyei listákon

Hiába gyűjtötték össze mind a 19 vármegyében az induláshoz szükséges ajánlásokat, a Tisza Párt mégsem állít vármegyei listákat. Magyar Péter, a párt alelnöke szerint álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak próbálnak nekik ártani.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egy Facebook-posztban hozta nyilvánosságra, hogy pártjuk nem ad le vármegyei listákat a választási irodának, így nem is indulnak a vármegyei közgyűlési listákért. Magyar szerint a döntés hátterében az áll, hogy a kiválasztott jelöltek között számos megyében fellelhetőek olyan személyek, akiket állítása szerint azért küldtek, hogy ártsanak a Tisza Párt hitelességének.

A párt alelnöke arra is reagált, hogy a Nyugati Fény cikkezett egy esetről, ahol a Tisza Párt XVII. kerületi polgármester-jelöltje „vállalkozó szellemű lányokat” keresett egy olaszországi úthoz. Magyar Péter a posztjában említette, hogy a rövid idő nem volt elegendő minden jelölt múltjának és motivációjának alapos felmérésére, ezért a közösség vezetése úgy döntött, hogy nem adnak le vármegyei listákat.

Az alelnök elmondása szerint az ajánlásgyűjtés utolsó napján számos figyelmeztetést kaptak, melyek szerint minden megyében jelen vannak az említett trójai falovak. Ennek ellenére az összegyűjtött aláírásokat minden megyében leadják, hogy biztosítsák a támogatásukat.

Magyar Péter a posztjában kifejtette, hogy a döntésük csalódást okozhat több ezer támogatónak és önkéntesnek, de a párt így is meghozta a döntését. A Tisza Párt alelnöke a posztban azt is megemlítette, hogy Hajdúnánáson a hatóságok blokkolták a térerőt, ami megnehezítette a közvetítést, és bírálta azokat, akik ezt lehetővé tették.