Szentkirályi Alexandra a belügyminiszterrel tárgyalt

Szentkirályi Alexandra, a kormánypárt főpolgármester-jelöltje, szorosabbra fűzné a kapcsolatot a főváros és a Belügyminisztérium között, ezért tárgyalásokat folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel a budapestieket érintő fontos kérdésekről.

Szentkirályi Alexandra és Pintér Sándor megbeszélése során többek között a közbiztonság és a közlekedési problémák megoldásának lehetőségeiről esett szó. A volt kormányszóvivő sajtótájékoztatót is tartott, ahol ismertette a tárgyalások részleteit és céljait.

A megbeszélésen szóba került a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a BRFK közös járőrözésének óraszámának növelése, amely jelenleg drasztikusan alacsony, mindössze kétezer óra évente, szemben a 2019-es közel 37 ezer órával. Emellett a "közlekedési káosz" megoldásának szükségességét is megvitatták, biztonságos közlekedést szorgalmazva mind az autósok, mind a biciklisek számára.

A hajléktalanprobléma kezelése is napirendre került, amelyről Szentkirályi szerint a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely nem vesz tudomást. A megoldás elősegítéséhez szükséges jogszabályi környezet kialakításáról is egyeztettek. A bulinegyed közbiztonsági helyzetével kapcsolatban pedig ígéretet tettek, hogy heteken belül konkrét javaslatokkal állnak elő.

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a főváros és a Belügyminisztérium közötti együttműködés erősítése minden budapesti polgár érdekét szolgálná.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a főpolgármester-jelöltek versenyében Vitézy Dávid áll az élen, ő a szavazatok 25 százalékát szerezte meg, míg Szentkirályi Alexandra a szavazatok 20 százalékával rendelkezik. A kutatást május 3. és 7. között végezték.