Halálos fenyegetésekkel nézett szembe Eliud Kipchoge

A kenyai maratonfutó, Eliud Kipchoge, halálos fenyegetéseket kapott, miután egy autóbalesetben elhunyt honfitársa, Kelvin Kiptum, akit potenciális riválisaként tartottak számon.

Eliud Kipchoge, a kétszeres olimpiai bajnok maratonfutó, a közelmúltban rendkívül megrendítő időszakon ment keresztül, amikor is halálos fenyegetéseket kapott a családjával együtt. Ezek a fenyegetések azután kezdődtek, hogy a 24 éves kenyai atléta, Kelvin Kiptum, aki Kipchoge egyeduralmát fenyegethette a maratonfutásban, tragikus autóbalesetben elhunyt.

Az interneten terjedő összeesküvés-elméletek szerint Kipchogénak köze lehetett Kiptum halálához, ami azonban nem felelt meg a valóságnak. Ennek ellenére az álhírek gyorsan elterjedtek, és online zaklatásba torkolltak.

Kipchoge elmondta, hogy sokkolta őt az a vád, hogy közvetlenül felelős lenne Kiptum haláláért, és ez az időszak élete legrosszabb híreként érte. A fenyegetések között szerepelt az edzőtábora és az érdekeltségeihez tartozó épületek, beleértve a saját házát is, felgyújtásának veszélye, valamint a családja életének veszélyeztetése.

Kipchoge nem fordult a rendőrséghez, de családját arra kérte, hogy legyenek különösen óvatosak. A gyerekei iskolába járásának módját is megváltoztatták, a lánya bentlakásos iskolába járt, így ő biztonságban volt, de a fiúkat autóval kezdték elvinni az iskolába.

A maratonista elmondta, hogy barátokat veszített az eset miatt, de nem változtatott a mindennapi rutinján, és továbbra is folytatta az edzéseket, hiszen úgy érezte, nincs mit rejtegetnie. Kipchoge azt is hozzátette, hogy nem törölte közösségi média profiljait, mert nem akart úgy tűnni, mintha valamit el akarna rejteni.