Magaslati oroszlánbarlangjában trancsírozták szét a bajnokot

A Minnesota Timberwolves meggyőző teljesítménnyel 2–0-s vezetést szerzett a Denver Nuggets ellen az NBA rájátszás nyugati főcsoport elődöntőjében, míg a New York Knicks szoros meccsen győzte le az Indiana Pacerst.

A Denver Nuggets dinasztiájának vége szakadhat, mielőtt még igazán elkezdődött volna. A Minnesota Timberwolves mindkét idegenbeli meccsét megnyerte a nyugati főcsoport elődöntőjében, és 2–0-s vezetéssel tér haza otthonába. A hétfői összecsapáson a Farkasok már 32 ponttal is vezettek.

Az NBA rájátszás keleti konferenciájában is megkezdődött a második kör, ahol a New York Knicks négy ponttal múlta felül az Indiana Pacerst a Madison Square Gardenben.

Jalen Brunson 42 pontot dobott, ezzel a Knicks hátvédje lett a negyedik játékos az NBA történetében, aki a playoffban négy egymást követő meccsen elérte a negyven pontot. A másik három Jerry West, Bernard King és Michael Jordan voltak.

Az egykori Villanova-diákok, Brunson, Josh Hart és Donte DiVincenzo, hárman együtt 92 pontot szereztek a Knicks 121 pontjából. Hart a legutóbbi öt meccsén összesen csak 9 percet pihent.

A Minnesota Timberwolves már szombaton jelezte erősségét, amikor 106–99-re legyőzte a bajnok Nuggets együttesét. A következő meccsen a Timberwolves gyilkos védekezéssel és tökéletes kosárlabdával 42–22-re vezetett a 16. percben, és a félidő végére 61–35-re növelte előnyét.

A második félidőben sem változott a játék képe, Karl-Anthony Towns és Anthony Edwards vezérletével a Timberwolves tovább növelte előnyét. A cserejátékos Naz Reid hármasait is érdemes kiemelni, hiszen első öt próbálkozásából négyet értékesített.

A negyedik negyedben a Nuggets még felzárkózott 84–65-re, de egy újabb tripla Alexander-Walkertől végképp elvette a hazaiak kedvét. A Nuggets edzője, Michael Malone, három és fél perccel a befejezés előtt lehozta a sztárjait, feladva ezzel a meccset, amely végül 106–80-ra zárult a vendégek javára.

A Timberwolves ezzel mind a hat meccsét megnyerte az idei playoffban.

Az NBA-ben az év újoncának járó Wilt Chamberlain-trófeát Victor Wembanyama nyerte meg egyhangú szavazás után, aki a San Antonio Spurs játékosaként kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szezonban. A 20 éves francia játékos 99 szavazatból 99-et kapott az első helyre, és ezzel a Spurs történetének harmadik kosarasa lett, aki ezt a díjat elnyerte.

NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport

  • New York Knicks–Indiana Pacers 121–117
  • Legjobb dobók: Brunson 43, DiVincenzo 25, Hart 24, Anunoby és Hartenstein 13–13, illetve Turner 23, Siakam 19, McConnell 18, Nesmith és Toppin 12–12, Nembhard 11.
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Knicks javára.

Nyugati főcsoport

  • Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 80–106
  • Legjobb dobók: Gordon 20, Jokics 16, Justin Holiday 13, ill. Towns 27, Edwards 27, Reid és Alexander-Walker 14–14.
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Minnesota javára.