Törékeny nő, és az egyik legveszélyesebb állattal dolgozik

Három inspiráló nő lesz az MBH Bank Gourmet Fesztivál nagykövete 2024. május 24-26. között, a Millenárison. A szervezők a gasztronómia területén egyre meghatározóbbá váló nők szerepét kívánják ezzel is hangsúlyozni. A "sétáló országkóstolón" számos kiváló étterem, cukrászda, pékség és italfelhozatal lesz jelen mintegy száz kiállító kínálatában.

A Gourmet Fesztivál minden évben más-más témára helyezi a hangsúlyt, idén az inspiráló női energiák kerülnek fókuszba. A nagykövetek között szerepel Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna, akik a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, és sikereikkel inspirálják a közönséget.

Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője kiemelte, hogy a nagykövetek mellett további női szereplőket is bemutatnak, és Stahl Judit Flódni című gasztroszínházi előadása is erősíti majd a női energiákat.

Fekete Zsóka, aki eredetileg zöldségtermesztéssel akart foglalkozni, végül a mangalica tenyésztésébe kezdett. A vállalkozás 2012-ben indult, és egy évvel később már díjakkal ismerték el a magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

Ormós Gabriella a kommunikációs szakmát hagyta ott a kovász bűvölete miatt. Tavaly állandó helyet nyitott, és a Jenői Pékség, valamint a Kovászlabor közösség alapítója lett.

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóból vált gasztrobloggerré és cukrásszá. Jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, és a Michelin-kalauz által ajánlott étteremben dolgozik.

A Gourmet Fesztivál támogatója az MBH Bank, amely kiemelten támogatja a hazai és női vállalkozókat. Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója szerint a fesztivál fontos találkozási lehetőséget és inspirációt nyújt.

A Gourmet Akadémia színpadán a Samsung támogatásával létrejött Flódni című előadás lesz látható, amely Stahl Judit gasztronómiai szakértelmét és neves színészek improvizációs tehetségét ötvözi.

A fesztivál gyereknapon ingyenes belépést biztosít 18 év alattiaknak, és különleges gyerekworkshopokkal, ajándékédességekkel várja a családokat. Több mint 50 étterem és cukrászda kínálja majd menüjét, köztük új vidéki kiállítók is megjelennek, mint az őriszentpéteri Pajta étterem, az Iszkor – Mályinka és a debreceni Next Bistro.