„Égni fogtok, mint a fáklya” – felgyújtotta volt főbérlője házát a férfi

Közveszélyokozás miatt vádat emeltek egy negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki a főbérlőjével kialakult konfliktus következtében felgyújtotta annak ingatlanját.

A vádlott 2022 júliusáig élt albérlőként a Marcali környéki házban, de összeveszett a tulajdonossal, aki ezután felszólította, hogy hagyja el az ingatlant. A férfi a kiköltözés során megfenyegette a főbérlőt, hogy fel fogja gyújtani a házat.

Nem sokkal később, július végén, a fenyegetést tett követte, és a délutáni órákban belépett az ingatlanra, ahol egy öngyújtó segítségével lángra lobbantotta a terménytárolóban tárolt szénát. A tűz gyorsan átterjedt a melléképület födémjére és a tetőszerkezeten keresztül az utcafronti rész felé.

A tűzesetet a szomszéd gyerekek észlelték, és szüleik időben értesítették a tűzoltókat, akik sikeresen megfékezték a lángokat és egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből. A tűz következtében több mint félmillió forintos kár keletkezett. A férfi a főbérlőt és annak feleségét azzal is megfenyegette, hogy „égni fogtok, mint a fáklya”, ezért zaklatás vádjával is szembenéz. Az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást és a korábban felfüggesztett büntetés végrehajtását is kezdeményezte.