Fővárosi tömegközlekedési változások az érettségi idején

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint több változás is érinti a fővárosi tömegközlekedést, amelyek különösen az érettségire igyekvő diákok számára lehetnek fontosak.

A BKK honlapján közzétett információk alapján a 12-es és a 14-es villamosok nem közlekednek Angyalföld kocsiszín és az Újpest-központ M között egy baleset miatt. Az érintett szakaszon pótlóbuszok veszik át az utasok szállítását, de a közlekedési központ a 30-as, a 230-as és az 30A buszok használatát javasolja az utazóknak.

Reggel 7 órától forgalmi okokból ritkábban jár az Újpalota és a Blaha Lujza tér között közlekedő 7E autóbusz. Emellett az 1-es villamos sem érhető el akadálymentesen a Budafoki út / Dombóvári út megállónál.

Ezek a változások különösen azok számára jelenthetnek problémát, akik az érettségi vizsgákra sietnek. A reggel kilenckor kezdődő írásbeli magyarérettségire érkező diákoknak érdemes figyelembe venniük ezeket a változásokat, hogy elkerüljék a késést és a megszokott útvonalak esetleges módosításait.