Schäfer gólpassza visszahozta a reményt, az Union mégis hétgólos meccset bukott

Háromgólos hátrányból izgalmassá tette, megnyerni viszont nem tudta a VfL Bochum elleni bajnokiját az Union Berlin a német élvonal 32. fordulójában. A 4–3-as vendégsikert hozó összecsapáson a házigazda magyar középpályása, Schäfer András gólpasszt adott.

Az Union Berlin borzalmas első félidőt produkált a Bochum ellen: Maximilian Wittek duplájával és Keven Schlotterbeck találatával a vendégek már a félidőben három gólos előnyben voltak (0–3). A második félidőben azonban az Union Berlin feltámadt, és 18 perc alatt két gólt szerezve csökkentette a hátrányát. Yorbe Vertessen és a magyar válogatott Schäfer András gólpasszából Chris Bedia voltak eredményesek (2–3). Schäfer András a 70. percben történt cseréje előtt adta a gólpasszt, de csapata nem tudta megmenteni a meccset, mivel Philipp Hofmann növelte a Bochum előnyét (2–4).

A mérkőzés hajrájában Benedict Hollerbach még szépített az Union Berlin részéről, de az egyenlítés már nem jött össze, így a végeredmény 4–3 maradt a Bochum javára. Az Union Berlin két fordulóval a szezon vége előtt 30 ponttal a 15. helyen áll, és ha a 28 pontos Mainz nyer Heidenheimben, akkor az Union az osztályozós helyre csúszhat vissza.

A Bundesliga 32. fordulójában további mérkőzéseket is játszottak, például az Eintracht Frankfurt a Bayer Leverkusennel, az 1. FC Heidenheim pedig a FSV Mainzzal mérkőzött meg. A korábbi játéknapokon az 1. FC Köln a SC Freiburggal, a Borussia Dortmund az FC Augsburggal, a VfB Stuttgart a Bayern Münchennel, a Werder Bremen a Borussia Mönchengladbachhal, a VfL Wolfsburg az SV Darmstadttal, és a TSG 1899 Hoffenheim az RB Leipziggel játszott döntetlent vagy nyert.