Liverpool 4–2-re győzött a Tottenham ellen, Szoboszlai a hajrában csereként lépett pályára

A Liverpool FC hazai pályán aratott könnyed győzelmet a Tottenham Hotspur FC ellen az angol bajnokság 36. fordulójában. A 4–2-es sikerrel Jürgen Klopp csapata megerősítette a harmadik helyét a bajnokságban, de az élen álló Arsenal és a Manchester City közötti aranyéremért folyó küzdelemben már nem tudnak érdemben beavatkozni.

A mérkőzés első gólját Mohamed Szalah szerezte meg a kezdő negyedóra végén, majd Robertson a félidő lezárása előtt növelte a hazaiak előnyét egy lecsorgó labdával, így 2-0-s állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidő elején Gakpo is eredményes volt, Elliott pedig egy lenyűgöző távoli lövéssel, 21 méterről találta el a jobb felső sarkot, ezzel 4-0-ra módosítva az eredményt.

A Tottenham a mérkőzés további részében Richarlison beállításával próbált változtatni a játék képén, ami sikeresnek bizonyult, hiszen a brazil játékos öt perc alatt gólt szerzett és gólpasszt is adott.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, a 83. percben lépett pályára csereként. Az előző fordulóban is csak a hajrában kapott lehetőséget, a 91. percben. Szoboszlai az első 18 fordulóban minden mérkőzésen kezdőként szerepelt, de a második 18 fordulóban már csak hétszer, amit sérülése is befolyásolt.

A mérkőzés végén, a 86. percben Szoboszlai egy nagy helyzetet hagyott ki, miután Szalah kiugratása után 10 méterről nem találta el a kaput.

Az angol bajnokság élmezőnyének állása a következő: az Arsenal 83 ponttal az élen áll, a Manchester City 82 ponttal követi őket egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, a Liverpool 78 ponttal a harmadik, az Aston Villa 67 ponttal a negyedik, míg a Tottenham 60 ponttal az ötödik helyen áll.