Az UVSE közelebb került a bajnoki címhez a Ferencváros legyőzésével

Az UVSE női vízilabda csapata jelentős lépést tett a bajnoki cím felé, miután 12–6-ra legyőzte a Ferencvárost az OB I döntőjének első mérkőzésén.

Az Újpesti utódegyesület, az UVSE egy év kihagyás után tért vissza a döntőbe, és az első meccsen rögtön megmutatta erejét a Ferencváros ellen, amely először jutott el a női vízilabda döntőjébe. A Margitszigeten megrendezett mérkőzésen a hazaiak domináltak, és Vályi Vanda kiemelkedő teljesítményével, aki három ráúszást is megnyert, hozzájárult a csapat sikeréhez.

A Ferencváros Tóth-Csabai Dóra és Gurisatti Gréta góljaival még vezetett, de az UVSE emberhátrányban is erős védekezésével fordítani tudott, és már az első negyed végére 4–2-es előnyre tett szert. A második negyedben tovább növelte előnyét, és a nagyszünetre már 8–3-ra vezetett.

A mérkőzés második felében az UVSE tovább növelte előnyét, és bár az FTC próbálkozott, nem tudott felzárkózni. A zárónegyedben a csapatok 2–2-es döntetlent játszottak, így az UVSE 12–6-os győzelemmel zárta az első döntő mérkőzést. Az UVSE gólszerzői között Faragó négy találattal, Hajdú, Mácsai és Tiba kettő-kettő góllal, valamint Varró és Baksa egy-egy góllal vettek részt a pontszerzésben.

Az UVSE ezzel az alapszakaszban elért hatgólos győzelme után ismét nagy különbséggel múlta felül a fővárosi riválist. A párharc szerdán folytatódik a Népligetben, ahol a Ferencvárosnak lehetősége nyílik a visszavágásra, hiszen ősszel hazai medencében ők győztek 12–8-ra. A finálé harmadik mérkőzése, ha szükséges, szintén a Hajós Alfréd Sportuszodában kerül megrendezésre.

Benczur Márton vezetőedző csapata tehát meggyőző teljesítménnyel indította a döntőt, és most egy győzelemre áll a klub nyolcadik országos bajnoki címétől. A Ferencváros vezetőedzője, Gerendás György a mérkőzés után kritikán aluli teljesítményről beszélt, és úgy érezte, a bírói felfogás sem kedvezett nekik. Emellett hangsúlyozta, hogy a csapatnak görcsösen nem szabad játszania, és két nap áll rendelkezésükre a visszavágóra való felkészülésre.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
UVSE–Ferencváros 12–6 (4–2, 4–1, 2–1, 2–2)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE-nek.