Nem sikerült az újabb BL-csoda: nagyot küzdött a Fradi, dán ellenfele azonban felőrölte

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 29–24-es vereséget szenvedett a Team Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján Dániában, ezzel biztossá vált, hogy idén nem lesz ott a budapesti MVM Dome-ban megrendezésre kerülő négyes döntőben.

A negyeddöntős párharc első mérkőzésén a Ferencváros nem engedte meglógni az ellenfelét, és Böde-Bíró Blanka fantasztikus védéseinek köszönhetően egygólos hátrányból várták az idegenbeli visszavágót (25–26). Allan Heine együttese egy góllal nyer vasárnap, akkor hétméteres párbaj következik, ha pedig legalább kettővel, bebiztosítja a négyes döntős szereplést.

A visszavágón azonban rosszul kezdődött a találkozó a Fradi számára, Nora Mörk osztogatásainak köszönhetően hamar 5–1-es dán vezetés alakult ki. A magyar csapat támadásban hamar javult, de a védekezés nem hozott védéseket vagy faultokat, így a félidőre 17–10-es hátrányban vonultak. Az első félidőben a Fradi kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, míg a dánok minden pozícióból gólerősen játszottak.

A második félidőben a Ferencváros Klujber vezérletével felzárkózott, 24–22-re is feljöttek, és valamennyire nyílttá tették a párharc sorsát. A meccs ezen szakaszában sokat hibázott az Esbjerg, majdnem kilenc percig nem lőtt gólt. A magyar csapat Klujber hétméteresével háromra zárkózott, de a dánok és Nora Mörk kihasználták a zöld-fehérek hibáit, így az utolsó öt perc négygólos hátrányban kezdődött. A hajrára azonban kifulladt a Ferencváros, és az utolsó tíz percet 5-1-re elveszítette. Végül ötgólos vereség lett a vége (29–24), ami azt jelentette, hogy a Fradi nem jutott be a BL-négyesdöntőbe, és a Győr lesz az egyetlen magyar csapat a Final Fourban.

A Győri Audi ETO KC a múltheti hétgólos győzelem után összesítésben 54–49-es eredménnyel jutott be a Final Fourba, ahol a francia Metz, a három magyar válogatottat is soraiban tudó német Bietigheim, és az Esbjerg lesznek az ellenfelek.

A Fradi kínos vereségekkel kezdte a szezont – Martin Albertsen edzőt ennek hatására a segítője, Allan Heine váltotta –, ahhoz képest nagy eredmény, hogy egyáltalán a nyolc közé bejutottak.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája-negyeddöntő

első mérkőzés:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 25–26 (11–13)
  • Vipers Kristiansand–Győri Audi ETO KC 23–30 (9–15)

visszavágó:

  • Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand 24–26 (15–17) összesítésben: 54–49
  • Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria 29–24 (17–10) összesítésben: 55–49

A budapesti négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik az MVM Dome-ban, egyedüli magyar csapatként a Győri Audi ETO lesz érdekelt.