Rendhagyó divatbemutató Rotterdamban

A hollandiai Rotterdamban megrendezett Isis díjátadó gálán a modellek meztelenül, csupán kiegészítőket viselve vonultak végig a kifutón, ami igencsak meghökkentő látványt nyújtott.

2022-ben került sor az Isis Fashion Awards (IFA) nevű, egyedülálló divatbemutatóra, ahol a tervezők a világ minden tájáról érkező kiegészítőiket mutatták be. A rendezvényen a modellek anyaszült meztelenül, csak egy-egy kalapot, sálat vagy gyűrűt viselve sétáltak végig a kifutón, ezzel is kiemelve a kiegészítők fontosságát.

A Medium szerint az IFA egy olyan platformot biztosít a tervezők számára, ahol kifejezhetik kreativitásukat és megoszthatják egyedi történeteiket a kiegészítőiken keresztül.

Az esemény különlegessége abban rejlik, hogy a sokszínűségre és befogadásra helyezi a hangsúlyt. A versenyben részt vevő tervezők között mindenféle hátterű alkotók találhatók, többek között színes bőrűek, plus size vagy fogyatékkal élő tervezők is. A modellek diverzitása is hasonlóan széleskörű, hiszen a kifutón olyan személyek is megjelennek, akik rossz testtartással rendelkeznek vagy színes bőrűek, és természetesen ők is meztelenül vonulnak végig, ami merész és bevállalós modelleket kíván.