PamKutya válaszol Dancsó Péter kritikáira és újabb vacsora az USA nagykövetségén

PamKutya Norbi és Márk reagáltak Dancsó Péternek, aki szerint tartalmaik amatőrök és cringe-ek, miközben David Pressman amerikai magyar nagykövet újabb influenszerekkel tartott gálavacsorát.

PamKutya egyik tagja, Norbi, Instagramon és egy videóban válaszolt Dancsó Péternek, aki a Videómánia legfrissebb videójában kritizálta őket és a nagykövet influenszer-vacsoráit szektaépítésnek nevezte. Norbi szerint Dancsó munkássága az elmúlt években egyszerűen csak rosszindulatú, sértődött és káros, és hangsúlyozza, hogy videóikban mindig van mögöttes tartalom. A PamKutya tagja úgy véli, hogy Dancsó Péternek a nagykövetnél történt találkozójuk fáj a legjobban, mivel a Videómánia nem volt részese ezeknek az eseményeknek.

Norbi azt is kiemelte, hogy a szponzorációk a magyar YouTube szükséges részei, és büszke a tartalomkészítők által létrehozott plusz értékre. Azt is hozzátette, hogy nem befolyásolja őket senki, és nem kapnak pénzt a döntéseikért. Végül tanácsot adott Dancsó Péternek, hogy töltse kevesebb időt az interneten és többet a valódi emberek között.

Márk egy külön videóban reagált Dancsó Péter videójára, ahol képmutatónak nevezte Dancsót, amiért mások tartalmát szigorúan bírálja, miközben saját magától elnéző. Márk szerint Dancsónak ugyanolyan szemmel kellene megvizsgálnia a saját videóit is, mint másokét. Norbival azért kaptak meghívást a Rubik-kocka kirakó versenyre, mert a nagykövetség felfigyelt a csatornájukon megjelenő ismeretterjesztő anyagokra, és szerettek volna beszélgetni olyan emberekkel, akiket érdekel a tudománykommunikáció.

Közben David Pressman ismét vacsorát rendezett, ezúttal az Európai Unióhoz való csatlakozás 20. évfordulójának előestéjén, ahol a következő generáció vállalkozói, tudósai, jogvédői és művészei vettek részt. Az eseményen olyan ismert személyiségek jelentek meg, mint Dzsúdló, Viszkok Fruzsi, Diller Kevin, Karin Dragos és Parafa DJ.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma, ahogy a virtuális térből az utcára lépnek, és netes véleményvezérré válnak.