Marco Rossi aranyembere klubrekorder lett az Egyesült Államokban

Gazdag Dániel újabb gólt szerzett az MLS-ben, ezzel klubrekordot állított fel, de csapata, a Philadelphia Union mégis vereséget szenvedett a Seattle Sounders ellen.

A Philadelphia Union magyar támadója, Gazdag Dániel ismét betalált az észak-amerikai profi labdarúgóligában, ám ez sem volt elég a győzelemhez, hiszen csapata 3–2-re kikapott a Seattle Sounderstől. A Philadelphia az első félidőben nem tudott érvényesülni, és a szünetre már 3–0-s hátrányban volt. A második félidőben azonban felzárkózást kezdett, és Gazdag Dániel fejes góljával csökkentette a különbséget az 55. és 57. percben.

A 28 éves játékos ezzel a találattal a szezonban hatodik alkalommal volt eredményes, és összesen 57. gólját szerezte meg a Philadelphia Union színeiben, amivel klubrekordot állított fel.

Gazdag Dániel a 65. percben is betalált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólját. A Philadelphia Union a mérkőzés hátralévő részében már nem tudott egyenlíteni, így a végeredmény 3–2 maradt a vendégek javára. A csapat jelenleg 13 ponttal a Keleti főcsoport hetedik helyén áll.

Gazdag Dániel a légiós évek előtt a Budapest Honvéd játékosa volt, ahol a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi irányítása alatt magyar bajnoki címet ünnepelhetett a 2016–2017-es NB I-es idényben.