Újabb magyar rendőri kontingens érkezik a szerb-észak-macedón határra

Újabb, immár a 17. magyar rendőri egység indult útnak Szerbiába, hogy a szerb hatóságokkal összefogva segítsenek az illegális migráció megakadályozásában a szerb-észak-macedón határszakaszon.

A huszonkilenc fős magyar kontingens a saját felszerelésüket használva, a fogadó ország rendvédelmi szerveinek irányítása alatt látja el a feladatokat. A magyar rendőrök főként járőrszolgálatot végeznek, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, valamint részt vesznek az embercsempészek és az illegális migránsok elfogásában. A szolgálat nem csak a határ közvetlen közelében zajlik, hanem a mélységi területeken található utakon is.

Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője kiemelte, hogy a magyar és a szerb rendőrség közötti szoros együttműködés eredményeként csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma a déli határszakaszon. A rendőrség emlékeztet arra, hogy elkötelezettek abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozzák Magyarország és az Európai Unió területére történő bejutásban, és ennek érdekében szorosan együttműködnek a környező országok hatóságaival.