Tizenegy év börtönt kért az ügyész a zuglói gyilkossággal vádolt férfira

Tizenegy év börtönbüntetést és tíz év közügyektől való eltiltást kért az ügyész C. Károlyra, aki ellen emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat. A férfi tagadja, hogy megölte volna élettársát, aki egy zuglói lakásban élt kisfiával.

C. Károlyt a büntetés-végrehajtás kommandósai vezetőszáron és bilincsben hozták a bíróságra, ahol sötétkék farmer nadrágot, csíkos inget viselt, és egy eldobható szájmaszkot hordott. A vádlott korábban négy évet töltött börtönben szexuális erőszakért, és most azzal vádolják, hogy két évvel ezelőtt megfojtotta Sz. Zsanettet, az élettársát, miközben a nő kilencéves kisfia is a lakásban tartózkodott.

A vádirat szerint C. Károly és Sz. Zsanett 2022 elején ismerkedtek meg, és nem sokkal később össze is költöztek. A pár között gyakran adódott vita féltékenységi és anyagi okokból. Az ominózus napon a férfi két liter bort vásárolt, amiből a nő is ivott. Egy veszekedés során C. Károly megütötte a kisfiú szemét, amiért a nő megpofozta őt, és a vita a konyhában folytatódott.

A vádhatóság szerint a vita hevében C. Károly rátámadt az élettársára, megfojtotta, majd felszólította a gyereket, hogy bújjon el, mert hamarosan érkezik a rendőrség. A férfi ezután elhagyta a lakást, és bezárta az ajtót. A kisfiú később találta meg az anyja holttestét, és értesítette az apját, valamint a segélyhívót.

A kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni a 30 éves nőn. A kisfiú vallomása alapján a nyomozók megtudták, hogy az anyja és C. Károly voltak csak a lakásban a gyilkosság idején. A férfi a bűncselekmény után a Pólus Centerbe ment az édesanyjával, és egy szuperhős filmet nézett meg, ahol a rendőrök elfogták.

C. Károly a nyomozás során elismerte, hogy vitatkozott a volt párjával, de tagadta, hogy bántalmazta volna. Azt állította, hogy a nő életben volt, amikor elhagyta a lakást. Az előkészítő ülést a férfi egészségügyi állapota miatt halasztották el.

Az ügyész az előkészítő ülésen 11 év börtönt és 10 év közügyektől eltiltást kért, ha C. Károly beismeri a bűnösségét. A vádlott elmondta, hogy nyolc általános a legmagasabb iskolai végzettsége, és hajópincéri tanfolyamot végzett. Nyolc éve szed kedélyjavítót és nyugtatót, és korábban négy évet ült szexuális erőszakért.

C. Károly nem ismerte be a bűnösségét, és tárgyalást kért. Az ügyvédje a térfigyelő kamerafelvételek megtekintését indítványozta, mivel állítása szerint a vádlott korábban távozott a lakásból, mint amikor a sértett meghalt. A védő a kiérkező mentősök, a vádlott anyjának és a sértett szomszédjának meghallgatását is kezdeményezte. Az ügyvéd kérte egy szakértő kizárását is, aki szerint a terhelt szexuálisan zaklatta a kisfiút, mivel a gyerek korábban nem állított ilyet.

A védő nyomkövetős bűnügyi felügyeletet kért, mondván, hogy a vádlott nem akar megszökni, hanem tisztázni akarja magát. Az ügyész azonban a védői indítvány elutasítását kérte, és a bíró is fenntartotta a férfi letartóztatását.