Felfüggesztett fogházbüntetés a tragédiát okozó buszsofőrnek

Felfüggesztett fogházra ítélte a Bonyhádi Járásbíróság azt a buszvezetőt, aki tavaly februárban Nagymányokon áthajtott egy leszálló utason.

A Szekszárdi Törvényszék közleménye alapján a vádlott egy munkásokat szállító autóbuszt vezetett az ominózus reggelen. Az Iparos úton megállt, hogy az üzemben dolgozó utasok leszállhassanak, majd kinyitotta a busz első és hátsó ajtaját. Az utasok leszállás után a sofőr becsukta az első ajtót és elindult, anélkül, hogy ellenőrizte volna, hogy mindenki leszállt-e és a hátsó ajtó is becsukódott-e.

Egy 60 éves nő éppen a hátsó ajtónál próbált leszállni, amikor a busz elindult, és a ruhája beleakadt a nyitott ajtóba. Az egyensúlyát elvesztve a betonozott területre esett, majd a busz hátsó kereke áthaladt rajta, ami következtében a helyszínen életét vesztette.

A buszvezető a bírósági előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyalás jogáról. A Teol.hu információi szerint az elkövető mély megbánását fejezte ki, bocsánatot kért az áldozat hozzátartozóitól és segítséget is felajánlott nekik.

A bíróság végül 1 év 3 hónap fogházra ítélte a buszvezetőt, de a büntetést három év próbaidőre felfüggesztette. Továbbá a sofőrt 3 év 3 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől, és 480 ezer forint pénzbüntetést is ki kell fizetnie. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a sofőr és védője azonban enyhítésért fellebbezett.