Új funkció a Play Áruházban: egyszerre két alkalmazás letöltése

Az Android felhasználók számára elérhetővé vált egy új funkció a Play Áruházban, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre két alkalmazást töltsenek le.

Az Android alkalmazásboltban bevezetésre került egy apró, de annál hasznosabb újítás, amely már márciusban hírverést kapott: mostantól lehetőség nyílik arra, hogy egyszerre két appot töltsünk le párhuzamosan. Korábban, bár több letöltést is elindíthattunk egyszerre, azok csak egymás után kerültek feldolgozásra.

Az Android Authority és a 9to5Google figyeltek fel az újdonságra, és tapasztalataik szerint a funkció már egy Samsung Galaxy S23 Ultrán és néhány Google Pixel készüléken is elérhető, de várhatóan a fokozatos bevezetés eredményeként mindenki számára elérhetővé válik.

A párhuzamos letöltéshez a legfrissebb Android-verzióra és naprakész Play Áruházra van szükség. Jelenleg úgy tűnik, hogy három alkalmazás egyszerre történő letöltése még nem lehetséges, a harmadik app letöltése függőben marad, amíg az előző kettő letöltése és telepítése be nem fejeződik. Érdemes megjegyezni, hogy az Apple iOS/iPadOS rendszere már képes három alkalmazás párhuzamos letöltésére.

Fontos megjegyezni, hogy az új funkció csak az újonnan beszerzett alkalmazások letöltésére vonatkozik, a meglévő alkalmazások frissítése esetén továbbra is egyesével történik a letöltés. A bevezetés széleskörűnek ígérkezik, így a támogatott készülékek tulajdonosai hamarosan mind hozzájuthatnak ehhez a gyorsító újításhoz.