4iG transzformációs programjának újabb mérföldköve

A 4iG Nyrt. bejelentette, hogy transzformációs programja a következő jelentős mérföldkőhöz érkezett, miután az Antenna Hungária részvényesei jóváhagyták a cég szétválását.

A 2023. november 13-án elindított program keretében az Antenna Hungária infrastruktúra és kereskedelmi egységei leválnak, így különálló vállalatként folytatják tevékenységüket. Az Antenna Hungária ezzel holding társaságként működik tovább. A kereskedelmi tevékenységet az AH Média Kereskedelmi Zrt., míg az infrastruktúra szolgáltatásokat az AH Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. látja majd el. A leválás napja 2024. augusztus 31-re van tervezve, az új struktúra szerinti működés pedig 2024. szeptember 1-jén veszi kezdetét.

A 4iG csoport transzformációja a távközlési-kereskedelem, távközlési-infrastruktúra és informatikai-kereskedelmi egységek kialakítását célozza. Az átalakításkor a 4iG távközlési vállalatait kereskedelmi, valamint infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkcióknak megfelelően integrálja működésüket. A folyamat részeként a jelenleg 4iG-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet önálló vállalatba szervezi, és hasonlóan az informatikához, a csoport űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló egységbe vonja össze. Ezek központi irányítását és stratégiai vezetését a holdingvállalat adja, amely országhatárokon átívelően támogatja és koordinálja a teljes cégcsoport tevékenységét.

A 4iG részvényárfolyama a bejelentés napján 0,4 százalékos csökkenést mutatott, azonban az év eleje óta 0,6 százalékos emelkedést könyvelhetett el.