A Meta új alkalmazása pénzt ígér a posztolóknak

A Meta új közösségi oldalán, a Threads alkalmazáson keresztül több ezer dollárt kínál az alkotóknak, ha hajlandóak használni az új platformot. Az Engadget információi szerint ez a bónuszprogram meghívásos alapon működik, és azokat jutalmazza, akik az új alkalmazást használják.

Az Instagram támogatási oldalán található információk alapján a bónuszprogram részleteit a Meta még nem jelentette be hivatalosan. A jutalmak mértéke a posztolt bejegyzések számától és azok elérésétől függ.

A vállalat jelenleg csak tesztként kezeli a programot, de a Meta korábban is alkalmazott már hasonló stratégiákat, például a Facebookon és az Instagramon közzétett Reels videókért is kínált már bónuszokat. Egyes alkotók már most több ezer dollárt kaphatnak a jól teljesítő bejegyzésekért. Egy képernyőfotó szerint egy alkotónak 5000 dollárt ajánlottak azokért a Threads-bejegyzésekért, amelyek legalább 10 ezer megtekintést értek el.

A Meta nem az egyetlen, aki pénzt kínál az alkotóknak a közösségi tartalmakért, más platformok, mint például az X is hasonló módszereket alkalmaznak, bár ott a kifizetés szerződéskötéssel jár.