A Táncművészeti Főiskola egykori helyén szálloda épül

Elkezdődött a Táncművészeti Főiskola régi épületének bontása a Kazinczy utcában, ahol egy új, 280 szobás szállodát terveznek, melyet a Marriott-csoport Moxy márkája fog üzemeltetni.

Két évvel ezelőtt, 2022 májusában számoltunk be először a Kazinczy utcában tervezett szállodáról, amely a Táncművészeti Főiskola korábbi otthona helyén, valamint a szomszédos épület helyén jön létre. A projektet a koronavírus-járvány alaposan megkavarta, de a befektető végül nem állt el a tervektől, és 2023 májusában bejelentették, hogy a Marriott-csoporthoz tartozó Moxy fogja a szállodát üzemeltetni.

A tulajdonos, a Forestay cég 2022 áprilisában nyújtotta be az építési engedélykérelmet, amelyet 2023 márciusában sikeresen lezártak. A tervek szerint az új épület az utcavonalból visszahúzódva, a korábbi tervekkel megegyező méretben fog felépülni, azonban az épület utcai homlokzata az eltelt idő alatt átalakult.

A bontási munkálatok már elkezdődtek, és napokon belül befejeződhetnek. Amint az az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoportban közzétett hétvégi fotón is látható volt, az épületegyüttesből már csak a legmagasabb épület főfalai állnak. A bontás befejezése után megkezdődhet a tereprendezés és az alapozás. A korábbi hírek szerint a terület szélén álló egykori transzformátorház arca teljesen átalakul, de a 24.hu szerint további változásokra már nem kell számítani.