Ruháját is kidobta a menekülő férfi

Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki látványos meneküléssel próbálta megakadályozni, hogy a rendőrök elfogják.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki majdnem 10 kilométeren keresztül menekült az őt üldöző rendőrök elől. A férfi korábban vezetési engedély nélkül vezetett, ezért 2023. február 18-án a bíróság eltiltotta a közúti járművezetéstől, de ez nem tántorította el attól, hogy 2023 júniusában ismét volán mögé üljön.

  1. június 23-án Dunaújvárosban vezetett, amikor a rendőrök megpróbálták igazoltatni. A férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel elmenekült, a rendőrség szirénázására és fényjelzéseire sem reagálva.

Menekülése során veszélyes manővereket hajtott végre, több autót kényszerített fékezésre vagy az útról való lehúzódásra, és többször is meghaladta a 100 km/h sebességet. Egy ponton még a ruháját is levette és kidobta az autó ablakán, hogy ezzel zavarja az őt követő rendőrök látását. A férfi menetiránnyal szemben hajtott be egy körforgalomba, és egy úttorlaszként használt gépkocsit is nagy sebességgel került ki, végül egy ingatlan udvarán hagyta az autóját és gyalog menekült tovább.

A férfi a közel 10 km-es menekülése során csaknem minden közlekedési szabályt megsértett.

Az ügyészségi közlemény nem részletezi, hogyan kapták el a férfit, de közúti veszélyeztetéssel vádolják, valamint az eltiltás alatti vezetés miatt is bírságra számíthat. A férfi jelenleg szabadságvesztés büntetését tölti, és az ügyészség börtönbüntetést és ismételt eltiltást kért a bíróságtól a közúti járművezetéstől. A további sorsáról a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

A vádlott meneküléséről készült videót az ügyészség közzétette, amelyet a rendőrségi autó fedélzeti kamerájával rögzítettek. A videóban látható, ahogy a férfi veszélyes manővereket hajt végre, és a ruháját kidobva próbálja megzavarni a rendőrök kilátását.

A férfi nem először került hasonló helyzetbe, ugyanis a rendőrség pár hónappal a fenti eset után, tavaly ősszel is közölt egy másik autós üldözéses videót, amelyen egy hasonló típusú kocsi menekülése látható. Az érintett személyt „az elmúlt néhány hónapban többször elkapták a helyi egyenruhások ugyanezen jogsértés miatt”, és visszautaltak arra a 2023 nyári esetre is, amelyben most vádat emelt az ügyészség.

Székesfehérvár gazdasági élete közben dinamikusan fejlődik, és a város jelentős munkahelyteremtő erővel bír. A vármegyeszékhelyen sorra nyitnak új üzemek, bővülnek korábbiak, és a helyi vállalkozások számára is lehetőségek kínálkoznak a nagyberuházásokhoz való csatlakozásra. A Portfolio ingyenes konferenciasorozata is Székesfehérvárra látogat, ahol a helyi vállalatok tájékozódhatnak a gazdasági és pénzügyi információkról, valamint a versenyképesség növelésének lehetőségeiről. A konferencia 2024. június 4-én kerül megrendezésre, ahol többek között gazdaságstratégiáért felelős államtitkár és a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is előadást tart.