Jászapátiban megverték a DK önkormányzati képviselőjelöltjét

Jászapátiban támadás érte a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselőjelöltjét, Ungvári Istvánt, aki ajánlásgyűjtés közben súlyos bántalmazás áldozata lett.

Az incidens során Ungvárit erősen megütötték, ami következtében a mentők vitték kórházba. A DK szerint a politikust már napok óta fenyegették, és az eset a politikai erőszak növekedésének jele, amely Orbán Viktor érdekeit szolgálja. Dobrev Klára, a DK Európai Parlamenti képviselője és árnyék-miniszterelnöke is megszólalt az ügyben, kiemelve, hogy az eset a választási kampány során az országban elterjedt politikai erőszak része lehet, és hogy ez már a második alkalom, amikor a jelöltjüket bántalmazzák aláírásgyűjtés közben.

Jászapátiban, ahol egyéni listás rendszerben választanak képviselőket, Ungvári az egyetlen ellenzéki párti jelölt a 22 induló között. A DK a közleményében az ellenzéki közösség védelmére szólított fel és előrehozott választásokat sürgetett. Az eset kapcsán nem derült ki, hogy a párt feljelentést tett-e, illetve hogy van-e gyanúsított vagy milyen sérüléseket szenvedett el pontosan Ungvári. A támadás részleteiről és az esetleges jogi lépésekről további információk várnak még a DK részéről. A rendőrséget megkeresték az ügyben, és amint válaszolnak, frissítik a cikket.

Dobrev Klára a közösségi oldalán számolt be az újabb bántalmazásról, hangsúlyozva, hogy az ilyen támadások nem kifejezetten az aktivisták vagy a képviselőjelöltjük ellen irányulnak, hanem sokkal inkább a magyar demokrácia ellen. A politikus hozzátette, hogy minden egyes támadás csak tovább biztatja őket arra, hogy folytassák a küzdelmet a jelenlegi rendszer megbuktatásáért.