Valódi sztárok érkeznek a VeszprémFest fesztiválra

Idén ismét megrendezésre kerül Magyarország egyik kiemelkedő zenei eseménye, a VeszprémFest, amely 2004 óta minden évben világhírű előadókat vonz hazánkba. A 2024-es évben, július 16. és 20. között olyan neves művészek lépnek fel, mint José Cura, Gregory Porter, Paloma Faith, a Milky Chance és a Toto.

A VeszprémFest fesztivál a különleges helyszínekkel és egyedi programkínálattal hívja fel magára a figyelmet. Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója szerint a Veszprémi vár melletti História Kert és a Jezsuita Templomkert biztosítják azt az egyedülálló élményt, amelyet a látogatók máshol nem tapasztalhatnak meg.

Mészáros Zoltán elárulta, hogy a fesztivál sokoldalúságra törekszik, és a klasszikus zenétől kezdve a jazz, a soul és a popmuzsika műfajait is felöleli, ezzel erősítve a magyar fesztiválkínálatot.

Grammy-eső a VeszprémFesten

Az évek során számos világhírű előadó tette tiszteletét a fesztiválon, többen közülük, mint José Cura és Gregory Porter, már többször is felléptek Veszprémben. A Toto, amely a hetvenes évek végén alakult és három Grammy-díjjal büszkélkedhet, szintén része lesz a 2024-es programnak. A zenekar világkörüli turnéjuk keretében érkezik a fesztiválra.

Paloma Faith, a Brit-Awards díjas angol énekesnő is a fesztivál sztárfellépői között van, aki a soul, jazz és R&B műfajokat ötvözi. A Milky Chance, egy német duó, amely a folk, rock, reggae, jazz és elektronikus zene elemeit keveri össze, szintén a fesztivál első napján lép fel.

Klasszikus hangzatok a VeszprémFesten

José Cura, aki nem csak operaénekesként, hanem zeneszerzőként és rendezőként is ismert, egy különleges programmal készül a veszprémi közönségnek. A programban Pasztircsák Polina és a Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik.

A Jezsuita Templomkertben Snétberger Ferenc, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma díjas gitáros ad koncertet, aki három napon át három különböző programmal lép fel. Ezek között szerepel a Jazz improvizációk Bach művei alapján Antonio Serrano harmonikaművésszel, a Jazz és más inspirációk barátokkal és tanítványokkal, valamint a John Dowland és más klasszikus inspirációk Fenyő László csellóművésszel.

A 2024-es VeszprémFest jegyei már kaphatók a július 16. és 20. között megrendezésre kerülő eseményre.