Tragédia a Duna-Tisza csatornánál

Egy szörnyű baleset történt a Duna-Tisza-csatornánál, Alsónémediben, ahol egy lovaskocsi hajtott a vízbe. A baleset következtében a kocsit húzó lovak megfulladtak.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat számolt be az esetről, és fotókat is megosztottak a helyszínről. A baleset során a lovak sajnos nem élték túl, de a kocsiban utazó személyek szerencsére nem sérültek meg.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítása riasztotta a helyszínre a budapesti kutató-mentő szolgálat búvárait és a dabasi tűzoltókat, akik közösen végezték el a mentési munkálatokat. A lovak és a kocsi kiemelését búvártechnikával, valamint csörlők segítségével és a tűzoltók közreműködésével hajtották végre.

A baleset okát egyelőre nem ismerik, és nem tudni, hogy a lovaskocsi hogyan került a vízbe. A tragikus eseményről a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat tájékoztatta a nyilvánosságot a Facebook-oldalukon keresztül. A helyszínen Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője is jelen volt, aki részleteket osztott meg az eseményekről és elmondta, hogy a baleset szombaton este történt a Ványi hídnál.