Különleges ajándék Lajos hercegnek Harry hercegtől

Lajos herceg születésnapjára egy rendkívüli és értékes ajándékot kapott Harry hercegtől, amely kapcsolódik Diana hercegnéhez és az olvasás iránti szeretetéhez.

Vilmos herceg és Katalin hercegné legkisebb gyermeke, Lajos herceg a napokban ünnepelte hatodik születésnapját. E jeles alkalomból a családtagok és barátok számos ajándékkal lepték meg, de Harry herceg ajándéka kiemelkedett a többi közül.

Harry herceg, aki Diana hercegné könyvszeretetét örökölte, egy különleges hagyományt teremtett a családban. A wales-i hercegné különösen az első kiadású könyveket részesítette előnyben, és ez a szenvedély átragadt fiára, Harry hercegre is. Ennek jegyében a sussex-i herceg egy 1926-os, első kiadású Micimackó könyvet adott Lajos hercegnek, amelynek becsült értéke körülbelül 8 ezer font, azaz több mint 3,5 millió forint.

Egy korábbi terv szerint Harry herceg Lewis Carroll "Alice Tükörországban" című művét szerette volna megvásárolni, amely 24 000 fontba került volna, de végül úgy döntött, hogy a Micimackó könyv lesz az ideális választás az első ajándékozási alkalomra. Egy barátja szerint Harry herceg különösen kedveli a Micimackó íróját, A. A. Milne munkásságát.