Idegenben KO-zott, fél lábbal az elődöntőben a Győr

A Győri Audi ETO KC jelentős előnyt szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután 30-23-ra győzött a címvédő norvég Vipers Kristiansand csapatának otthonában.

A szombati mérkőzésen a Győr már az elejétől kezdve dominált, és a hazaiak csak egyszer, 1-0-nál vezettek. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor, míg a négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik meg az MVM Dome-ban.

A két csapat közötti rivalizálás különleges, hiszen 2017 óta mindkét együttes megnyerte a BL-sorozatot: a Győr 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben, míg a Vipers 2021-ben, 2022-ben és tavaly diadalmaskodott.

A mérkőzés elején a Győr remekül kezdett, és a 12. percben már 6-3-ra vezetett, ami miatt a norvégok edzője, Hlavaty Tamás időt kért. A szünet ellenére a magyar csapat tovább növelte előnyét, és a félidőre 12-5-ös vezetéssel vonultak.

A második félidőben a Vipers próbált felzárkózni, és a 47. percben már csak négy gól volt a különbség. Az ETO azonban alkalmazkodott a folyamatos emberhátrányhoz és a végén magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

A győri sikerben Ana Gros hat, Kari Brattset és Veronica Kristiansen négy-négy góllal, míg Silje Solberg tíz védéssel járult hozzá. A Vipers részéről Lysa Tchaptchet Defo öt, Anna Vjahirjeva négy gólt szerzett, és Katrine Lunde tíz védést mutatott be.

Ez volt a két csapat 12. egymás elleni tétmérkőzése, ahol a Győr nyolcadszor győzött négy vereség mellett.