Látogatás a Spar Regnum húsüzemében

Idén ünnepli húszéves fennállását a Spar Regnum húsüzeme, ahol a marha és sertés húsok feldolgozását közelről is megtekinthettük.

A Spar Regnum húsüzemének évfordulója alkalmából lehetőségünk nyílt bepillantani a gyártási folyamatokba, és megfigyelni, hogyan alakulnak át az ide érkező marha és sertés húsok kész termékekké. A gyárlátogatás során Fördős Zé és Rácz Jenő, a magyar gasztronómia ismert alakjai osztották meg velünk gondolataikat a húsfogyasztási szokásainkról. Fördős kiemelte, hogy bár az elmúlt húsz év során jelentős változásokon ment keresztül az étkezési kultúránk, a magyarok továbbra is húsevők maradtak.

A gyárlátogatás második felében Horváth Ferenc, az élelmiszeripari cég vezetője mutatta be a marhahús feldolgozásának lépéseit, és ismertette az új, környezetbarátabb csomagolási megoldásokat. Ezek a fejlesztések nemcsak a termelési folyamatokat modernizálják, hanem a fenntarthatóság irányába is elmozdítják a húsipart.