Gázspray okozott riadalmat egy budapesti iskolában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított az iskola gondnoka ellen, aki miatt több mint harminc gyerek került kórházba köhögéses tünetekkel egy budapesti iskolából.

Az eset a XXIII. kerületi Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában történt, ahol a diákok szúrós gázszagot észleltek szerda reggelen. Az iskola diákjai még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az épületet. A helyszínre érkező katasztrófavédelem munkatársai mobillaboros mérésekkel megállapították, hogy veszélyes anyag már nem volt a levegőben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek reggeli sajtótájékoztatóján közölte, hogy a kiérkező rendőrök kihallgatták az iskolában tartózkodókat, köztük a gondnokot is. A férfi bevallotta, hogy vegyületeket öntött az intézmény padlójára, és egy gázspray-t is kipróbált a gondnoki öltözőjében. A gondnok arról is beszámolt, hogy a karbantartó helyiségben egy gázsprét is kipróbált, és "heccből" nem szólt senkinek.

A gondnok a kihallgatás során elismerte tettét és kifejezte sajnálatát a történtek miatt. A BRFK szóvivője, Csécsi Soma elmondta, hogy a gondnok ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás. A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsított férfi azt mondta, hogy sajnálja tettét és senkinek sem akart ártani. A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba. A történtek után a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, ami hamar eredményre is vezetett.