Óbudai késelés: a férj bujtotta fel a feleségét

B. Krisztián felbujtására B. Vivien hátba szúrta a szomszédjukat egy óbudai társasházban. A Fővárosi Főügyészség szerint a házaspár marihuánát szívott, amikor a dulakodásba keveredtek.

A vádirat szerint B. Krisztián megkérte feleségét, B. Vivient, hogy szúrja le az egyik lakót az óbudai Váradi utcában található társasházban. A 24 éves nő és a 26 éves férfi 2022 októberében költözött az alagsori lakásba, amelyet tárolóhelyiségből alakítottak át, és nem sokkal később konfliktusba kerültek a régi lakóval. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a házaspár 2022. december 29-én marihuánát fogyasztott, amikor a sértett hangosan szapulta őket.

A konfliktus során B. Krisztián és a neje ököllel támadtak a lakóra, és megfenyegették, hogy megölik. A dulakodás hevében a férj arra utasította feleségét, hogy hozzon egy kést, mire B. Vivien egy hámozókést ragadott, és azzal hátba szúrta a sértettet. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a lakók hívták ki a mentőket, ezzel megmentve a férfi életét.

B. Vivien a kihallgatása során ténybeli beismerő vallomást tett, és azt állította, hogy nem a férje bujtotta fel, hanem saját maga döntött a támadásról. Az ügyészség a nőt emberölés bűntettének kísérletével, a férjet pedig e bűncselekményre való felbujtással vádolja, és mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

A rendőrség a kábítószer birtoklása miatt indított eljárást elkülönítette.