Április végétől ismét üzemel a Zugligeti Libegő

A Zugligeti Libegő rendkívüli karbantartása befejeződött, így április 27-én délelőtt tíz órától újra fogadja az utasokat. A karbantartás során a BKV szakemberei a szokásos tavaszi szervizelést is elvégezték, és a tesztmenetek során minden rendben működött.

A libegő jegyárakban változás következett be: a felnőttjegy ára 3500 forintra emelkedett, ami ötszáz forintos növekedést jelent. Az eddig megszokott kedvezményes jegyek megszűntek, helyettük gyermek- és diákjegyeket lehet váltani. A hároméves kor alattiak számára továbbra is ingyenes a libegőzés, míg a 3-14 év közötti gyerekeknek 1000 forintba, a 15-25 év közötti diákoknak pedig 2000 forintba kerül a kétirányú jegy. A pontos árakat a BKK oldalán is megtalálhatják az érdeklődők. A 2023-ban megvásárolt, de fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek maradnak.

A Zugligeti Libegő Magyarország első személyszállító drótkötélpályája, mely 1040 méter hosszúságú és 262 méter szintkülönbséget tesz meg a két állomás között. Hegymenetben Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre lehet feljutni, míg völgymenetben a fővárosra nyílik panorámás kilátás.