Mini-Dubaj Oklahoma Cityben? Őrület, milyen magas épületet készülnek felhúzni!

Az Oklahoma City-be tervezett "Legends Tower", vagyis a Legendák Tornya, ha megvalósul, a világ 6. legmagasabb épülete lehet, 1907 láb magassággal.

Az építkezés helyszíne Oklahoma City lesz, ahol a tervek szerint a város eddigi legmagasabb épületénél kétszer magasabbra emelkedhet az új torony. A 1907 láb magasság nem véletlenül lett kiválasztva, hiszen ez az év jelöli Oklahoma állam Amerikai Egyesült Államokhoz való csatlakozásának évét. A tervezett magasság jelentős, hiszen még a New York-i One World Trade Center is csak 1776 láb magas, tehát a Legendák Tornya körülbelül 70 méterrel magasabb lesz.

A fejlesztők eredetileg egy 1750 méter magas torony építését javasolták, de a tervezők ragaszkodtak az eredeti, magasabb tervhez. A napokban Oklahoma City tervezési bizottsága jóváhagyta a magasságnövelési kérelmet, így a fejlesztők egy lépéssel közelebb kerültek a megvalósításhoz. Amennyiben a torony elkészül, csupán öt másik épület lesz a világon, amely magasabb ennél.

A torony nem csupán látványosság lesz, hanem otthont is biztosít majd azoknak, akik szeretnének a magasban élni. A Popsci információi szerint a torony jelentős részét lakóépület fogja alkotni, összesen 1750 apartman és több száz szállodai szoba kerül kialakításra a grandiózus épületben.

A projekt költségei hatalmasak, körülbelül 1,6 milliárd dollárra, azaz több mint 580 milliárd forintra rúgnak. A tervek szerint még az idei évben megkezdődik a két torony építése, és a teljes felépítési időt körülbelül 24-30 hónapra, vagyis körülbelül 2-2,5 évre becsülik.