„A koncepciós per ellenére kitartok ártatlanságom mellett” - Megszólalt a csalással vádolt Joób Márton, aki most Szeged polgármesteri székéért indul

Joób Márton, többszörös világbajnok kenus és jelenlegi polgármesterjelölt, nyilvánosan cáfolta a költségvetési csalással kapcsolatos vádakat, és elkötelezettségét fejezte ki Szeged város iránt.

Joób Márton, aki Szeged polgármesteri székéért indul, egy bírósági ügy középpontjában áll, ahol 271 millió forintos költségvetési csalással vádolják. A vádak szerint egy adóelkerüléssel foglalkozó bűnszervezet mögött állt, amely fiktív számlákat állított ki és fogadott be. Az ügyészség 9 év fegyházbüntetést kért rá, de Joób tagadja a vádakat.

A Szögedi Polgárok Egyesület támogatásával induló Joób Márton egy nyilvános „vallomásban” reagált a vádakra, amelyet „koncepciós pernek” nevezett, és kijelentette, hogy ártatlan.

Joób korábban élsportolóként szerzett hírnevet Szegednek, majd családjával került a figyelem középpontjába. 2014-ben önkormányzati képviselővé választották, 2019-ben újraválasztották, és Szeged város család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka lett. 2020-ban váratlanul egy büntetőügy rázta meg családját és környezetét.

Joób szerint cégét, a Műsorkalauz Kft.-t alaptalanul vádolták meg, és a vádiratban foglaltakat a Szegedi Törvényszéken megcáfolták. Azt állítja, hogy az alvállalkozója nem volt fiktív cég, és a könyvelésbe beállított számlák mögött valós teljesítések álltak.

Joób Márton azt is hozzátette, hogy a NAV vizsgálatok során cégeinél mindig mindent rendben találtak, és bízik a független magyar bíróságban, amely szerinte meg fogja állapítani az ártatlanságát. Botka László szegedi polgármestert vádolja azzal, hogy ügyét kihasználva karaktergyilkosságot folytat vele szemben.

Végül Joób Márton kijelentette, hogy tiszta lelkiismerettel indul a választásokon, és célja egy pártoktól független középerő létrehozása, amely Szeged városáért és a lakosokért akar tevékenykedni.