Filemon Mihály újra a polgármesteri székért indul

Filemon Mihály, Nyírmártonfalva jelenlegi polgármestere, újra megmérettetni készül a júniusi választáson. A polgármester a közösségi médiában tette közzé, hogy a "Folytassuk Nyírmártonfalva" szlogennel kampányol, és a Fidesz színeiben indul el a választáson. Ezzel szemben korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő észrevételei szerint Filemon Mihály függetlenként indulna, miközben 5 éve még a kormánypártok támogatásával lett polgármester. A polgármester a döntését saját közösségi oldalán is megerősítette, és arról tájékoztatott, hogy a következő időszakra is számos tervvel rendelkezik, többek között egy új Egészségház pályázatának pozitív elbírálását várják, és tervezik a megyeszékhellyel való gyorsabb összeköttetés megvalósítását is.

Filemon Mihály nem kívánta kommentálni, hogy miért döntött a Fidesz képviseletében való indulás mellett, mondván, ez a magánügye tartozik. A választók felé való elkötelezettség kérdésére úgy reagált, hogy a helyiek tisztában vannak az okokkal. A Fidesz részéről még várnak a válaszokra, amelyek érkezése esetén frissítik a cikket.

A polgármester nevéhez fűződik egy lombkoronasétány megépítése, amely 60 millió forintos uniós támogatást nyert el, azonban az építmény körüli erdőt kivágták. Filemon Mihály korábban azt nyilatkozta, hogy az erdőirtásra azért került sor, mert az uniós források nem érkeztek meg időben. Az erdő, amelyet közjóléti erdővé minősített át, az ő tulajdonában állt, és bár a vágás időzítése kérdéseket vetett fel, a polgármester szerint később újraerdősítik a területet. A lombkoronasétány kapcsán kialakult botrány ellenére Filemon Mihály újraindul a polgármesteri székért.

Egy helyi nő, aki Nyírmártonfalván szociális gondozóként és közmunkásként dolgozik, szintén konfliktusba került Filemonnal, miután egy közösségi médiában megosztott képhez nevetős emojit fűzött, amely a fák nélküli lombkoronasétányt ábrázolta. A polgármester ezután telefonon kereste meg, majd irodájába citálta a nőt, aki attól tartott, hogy elbocsátás lesz a következmény. A beszélgetésről felvételt is készített, mivel úgy érezte, hogy a polgármester fenyegeti őt. Filemon Mihály nem kívánt nyilatkozni az esetről, csupán annyit közölt, hogy belső vizsgálatot indítottak a nő munkavégzése miatt. A sétányhoz vezető utat később lezárták, és Filemon kirúgással fenyegetett meg egy önkormányzati alkalmazottat, amiért a Facebookon nevetős reakciót tett egy, a lombkoronasétányról szóló bejegyzésre. Hadházy az eset kapcsán tavaly májusban hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett.

A Telex is próbálkozott nyilatkozatot kapni Filemontól a lombkoronasétány kapcsán, de sem a polgármester, sem a helyiek nem voltak hajlandóak nyilatkozni. Azonban a polgármester a lombkoronasétányról elsőként beszámoló Átlátszót beperelte, a sajtópert azonban elveszítette. Filemon Mihály a választási kampányban nem ejtett szót a lombkoronasétányról, de hangsúlyozta, hogy 2019 óta, mióta ő a polgármester, új korszak kezdődött a település életében, és a község a fejlődés útjára lépett.