Budapesti vállalkozó irodájában bukott le kábítószer-kereskedelemmel

Budapesten egy 49 éves vállalkozót fogtak el a rendőrök, aki irodájában tárolta és értékesítette a kábítószert. A gyanúsított, P. Attila, április 15-én került tetten, amikor éppen egy vásárlónak adott el drogot. A vevőt, aki pusztazámori lakos, a rendőrök igazoltatták és autóját átvizsgálták, ahol kábítószerre utaló anyagokat találtak.

A nyomozók a vásárló gépkocsijának kesztyűtartójából alufóliába csomagolt zöld növényi törmeléket és nejlontasakban fehér port foglaltak le. Ezenkívül egy másik, rendszeresen P. Attilától vásárló budapesti fogyasztót is azonosítottak és előállítottak.

Mindkét férfi kábítószer birtoklása miatt került kihallgatásra, és a korábban vásárolt drogokat is sikerült náluk lefoglalni. P. Attilát még aznap elfogták, kábítószer-kereskedelem gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették. A bíróság április 18-án elrendelte letartóztatását.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói a fogyasztókhoz és a férfihez köthető ingatlanokban házkutatásokat tartottak. Lefoglaltak több mint 700 adag kábítószert – marihuánát és kokaint –, amelynek feketepiaci értéke közel 4 millió forint, valamint több mint 3 millió forintot és közel 1500 eurót.