Újra polgármester szeretne lenni az asszonyverő, vak komondoros Balogh József

Balogh József, aki 2013-ban országos hírnévre tett szert élettársa súlyos bántalmazása miatt, ismét polgármesteri székért indul. A Fidesz egykori képviselője és Fülöpháza polgármestere részegen olyan mértékben verte meg élettársát, hogy az nő orra és járomcsontja is eltört, emiatt kórházi kezelésre szorult. Balogh kezdetben azzal védekezett, hogy a nő a vak komondorukba botlott, később a bíróságon pedig élettársa lelkiállapotának nem megértésével magyarázta a történteket.

A Fidesz kizárta soraiból, de 2014-ben, egyedüli jelöltként, mégis újraválasztották polgármesternek. 2016 júniusában 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, ami miatt le kellett mondania a polgármesteri tisztségről, ezt követően lánya, Nagyné Balogh Csilla vette át a település vezetését, aki azonban a 2024-es választáson nem indul újra. Balogh 2019-ben ismét képviselővé választották, és úgy tűnik, ez bátorította meg arra, hogy a mostani választáson független jelöltként ismét megpályázza a polgármesteri címet. Az ajánlóíveket már átvette, így hivatalosan is elindulhat a választáson.

Balogh 2010-től egészen 2016-os lemondásáig volt Fülöpháza polgármestere. 2010 és 2013 között fideszesként vezette a települést. A botrány hatására a Fidesz 2013-ban kizárta Baloghot, ennek ellenére 2014-ben újraválasztották. Balogh sokáig a Fidesz országgyűlási képviselője is volt, 2002 és 2010 között mindháromszor egyéniben jutott be a parlamentben. 2013-ban kilépett a Fidesz-frakcióból, de mandátumát nem adta vissza. Mostani polgármesteri indulásával egyetlen vetélytársa a jelenlegi alpolgármester, Juhász István, aki szintén függetlenként indul.