Miskolci ágyszerelési incidens: félig megvakult az áldozat

Kis híján tragikus véget ért egy baráti összejövetel Miskolcon, ahol egy ágyszerelés során egy férfi súlyosan bántalmazta ismerősét, aki emiatt félig megvakult. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség most minősített emberölés bűntett kísérlete és kifosztás vádjával állítja bíróság elé az elkövetőt.

A vádhatóság közleménye alapján az eset közel két évvel ezelőtt történt, amikor a férfi felkereste ismerősét annak albérletében, ahol közösen fogyasztottak alkoholt. A társasághoz csatlakozott a későbbi áldozat is, aki áthívta őket a saját lakásába egy ágy összeszerelésére.

Az ágyszerelés közben folytatódott az ivászat és a beszélgetés, amely egy idő után veszekedésbe torkollott. Az ismerősök kölcsönösen szidalmazták egymást, majd dulakodni kezdtek. Egy harmadik férfi próbálkozott a szétválasztásukkal, de sikertelenül, ezért inkább elhagyta a helyszínt.

A dulakodás hevében az elkövető többször is fejbe vágta áldozatát egy ácskalapáccsal és egy fém boxerrel, majd fejbe is rúgta. A támadás következtében a sértett eszméletlenül feküdt a társasház folyosóján, ezt kihasználva a támadó elvette a férfi mobiltelefonját.

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és megvakult a bal szemére. Az ügyészség ezért fegyházbüntetést indítványozott az elkövető számára.