Tömegkarambol az M0-son és újabb forgalmi korlátozások

Az M0-s autóúton több jármű ütközött egymásnak, mivel a sofőrök nem tartották be a megfelelő követési távolságot. A Magyar Közút egy videót tett közzé az Instagramon, amelyen látható, hogy a belső sávban jelentősen lelassult a forgalom, és a követési távolság hiánya miatt több autó is egymásba rohant.

A videóhoz fűzött kommentárban a Magyar Közút hangsúlyozta a követési távolság betartásának fontosságát. Azt tanácsolták, hogy a vezetők ne csak nézzenek, hanem lássanak is, vagyis figyeljék a forgalmat és az előttük haladókat, és ne hagyják, hogy bármi elvonja a figyelmüket a vezetésről.

A közlekedőknek nem csak az M0-s autóúton kell fokozott óvatossággal közlekedniük, hanem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vezető útvonalon is. Szombaton kezdődött meg az útfelújítás ötödik üteme, amely a repülőtér megközelíthetőségét is érinti, és a tervek szerint jövő keddig tart.

Az MKIF Zrt. tájékoztatása szerint a repülőtérről Budapest felé tartó felhajtó felújítása miatt a felhajtóág zárva lesz, így a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd Budapest felé felhajtani. A főváros irányába közlekedőknek az M0-s autóút felé kell elindulniuk és az autóút Ecseri úti csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé. Emiatt torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az MKIF arra kéri az autósokat, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el, és a repülővel utazóknak azt javasolják, hogy utazásuk megtervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről, mivel a terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek. Az MKIF minden felújítási ütemről, forgalomkorlátozásról, terelésről tájékoztatást ad saját honlapján, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.