OTP: Automatikus átutalási limit bevezetése májustól

Május 8-tól az OTP Bank automatikusan napi egymillió forintos átutalási limitet állít be a bankszámlás utalásokra kiberbiztonsági okokból.

Az OTP Bank a közelmúltban tapasztalt adathalász bűncselekmények megnövekedett száma és változatossága miatt döntött az automatikus átutalási limit bevezetéséről. Az új alapbeállítás érinti azokat az ügyfeleket, akik digitális szerződéssel rendelkeznek, vagyis használják az OTP InternetBankot vagy MobilBankot.

Az ügyfelek számára lehetőség nyílik a napi limit megváltoztatására az OTP MobilBankon keresztül, vagy az OTP InternetBank és OTP Direkt esetében a bank telefonos Contact Centerében, illetve a bankfiókjaiban. A változtatás lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek tovább növeljék a biztonságukat azzal, hogy csökkentik a napi korlátot, ezzel minimalizálva a sikeres csalásokból eredő veszteségeket. Azoknak az ügyfeleknek, akik rendszeresen nagyobb összegeket utalnak át, lehetőségük van a limit korlátlan emelésére is.

Azok az ügyfelek, akik nem rendelkeznek digitális szerződéssel, továbbra is a bankfiókokban tudják kezelni a napi átutalási limitjeiket.

Az OTP Bank tájékoztatójában kiemeli: „A szolgáltatás az ön biztonságát szolgálja, és a beállított limitet bármikor módosíthatja, vagy ideiglenesen akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban”. A HVG szerint az OTP ezt az információt az ügyfelei számára is elküldte.

Az intézmény kiemelte, hogy azok, akik szeretnék, ha ennél is nagyobb biztonságba lenne a pénzük, tehát egy esetleges támadás esetén csökkentenék a maximális veszteséget, még lejjebb csökkenthetik a napi átutalás határát. Ezt szintén a felsorolt módokon lehet megtenni.