A Cápák között befektetői kiakadtak egy ajánlaton

Az arcukra fagyott a mosoly, amikor a Cápák között befektetői szembesültek a Matrac Kuckó apa-fia párosának 25 millió forintos ajánlatával. A befektetők egyöntetűen elutasították az igényt, és éles kritikával illették a vállalkozókat.

A műsor vasárnap esti adásában történt az eset, amikor a befektetők nem rejtették véka alá a véleményüket. Moldován András azzal kezdte, hogy szerinte a vállalkozók nem őszinték: „Kamuztok. Nektek nem kell 25 millió, ez kamu. Én néztem ezt a céget, és tudom, hogy milyen eredményes, én ebben nem veszek részt, kiszállok. Vannak még négyen, ha ebben ők részt vesznek, az az ő dolguk”. Balogh Petya csalódottságát fejcsóválással fejezte ki, míg Balogh Levente egyenesen "arcátlannak" nevezte a kérésüket.

Varga Eszter is csatlakozott a kritikusok sorához, és nem titkolta, hogy a történtek miatt rossz kedvében van: „Szerintem ti reklámért jöttetek, és ezért én most nagyon nem vagyok jókedvű”. A befektetők sorát Sárospataki Albert zárta, aki szintén negatívan értékelte az ajánlatot: „Nem tudok én sem sajnos jót mondani, ilyen ajánlatot én még itt nem hallottam”. Varga Eszter végül még hozzátette: „A hülyének nézésnek a csúcsa!”, ezzel is kifejezve a befektetők közös véleményét, hogy az ajánlat messze nem felelt meg az elvárásaiknak.

Hahn Gábor és fia, Kristóf a szexbiztos ágyaik miatt váltak népszerűvé, amelyek a vállalkozásuk legsikeresebb termékeivé nőtték ki magukat 2014 óta. Az apa és fia csak termékroyalty-t ajánlott fel 25 millió forintért, nem pedig részesedést a családi vállalkozásból. Hahn Gábor válaszában elmondta, hogy 2019-ben belevágtak egy nagy beruházásba, aminek most lett vége, és amiért elköltöttek 180 millió forintot, ezért jelenleg nem tudnak tovább fejlődni. A befektetők azonban ezt az ajánlatot is elutasították, és Moldován András kijelentette: „Ide az jön, aki a vállalatába tőkét akar, és a tőkéhez valami tudást akar adni”. Az esetet a befektetők „az évad legaljának” is nevezték.

Egy másik adásban Moldován András kifejtette, miért nem örülne annak, ha mindenki a húsmentes életmódra váltana, és csak növényi alapú termékeket fogyasztanánk. A Nutriqua vállalkozói, Pauschka Elvira és férje, Krisztián bemutatták a mindenmentes, vegán márkájukat, de Moldován András szerint beláthatatlan hatása lenne, ha ennyi ember a vegán életmódra váltana. „Én nem leszek boldog, ha 100 millió vegán lesz Európában” – mondta a vállalkozó, aki szerint a világ fel fog borulni, ha nem fog senki sem földet termelni. A többi cápa egyébként nem értett egyet Moldován Andrással, és bár Balogh Leventének szimpatikus volt a páros, marketing szempontjából változtatni kellett volna. Végül mindegyik cápa kiszállt a bizniszből.