Késelés történt egy walesi középiskolában

Három ember, köztük két tanár és egy diák megsérült egy késeléses incidensben, amely egy walesi középiskolában történt, és a rendőrség letartóztatott egy tizenéves lányt az esettel kapcsolatban. A sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba, és a rendőrség megerősítette, hogy nem keresnek további gyanúsítottakat.

Szerdán késelés történt az Ammanfordban található Ysgol Dyffryn Aman középiskolában, Carmarthenshire államban, ahol három ember, köztük az intézmény két alkalmazottja és egy diák is megsérült. A helyszínre két mentőhelikoptert is küldtek, hogy a sérülteket kórházba szállítsák, és az iskolát lezárták az eset után. Az esemény miatt az aggódó szülők az interneten osztották meg, hogy a diákokat az osztálytermekben tartják.

Lisa Barrett, egy nyugat-walesi iskolába járó diák anyja, beszámolt arról, hogy lánya SMS-ben értesítette a késelésről, és hogy az iskolát bezárták. A BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a jelentések szerint több embert, köztük két alkalmazottat és egy diákot is megkéseltek. Barrett kifejezte aggodalmát és azt, hogy nem kapott tájékoztatást az iskolától az esetről. A helyi képviselő, Jonathan Edwards közösségi oldalán fejezte ki együttérzését.

Egy tizenéves lányt vettek őrizetbe

A rendőrség szerint három személy sérült meg, és jelenleg is kezelés alatt állnak. Egy tizenéves lányt vettek őrizetbe, és a rendőrség megerősítette, hogy nem keresnek senki mást az incidenssel kapcsolatban. A mentőszolgálat a helyszínen maradt, és az iskolát bezárták a nyomozás idejére. A rendőrség arra kérte a közösségi média felhasználóit, hogy ne osszanak meg felvételeket az incidensről, és ne találgassanak az eseményekkel kapcsolatban.

A diákokat az osztálytermekben tartják, míg a rendőrségi nyomozás befejeződik, és a szülők várják, hogy gyermekeik kiszabadulhassanak. Délután 3 órára több száz szülő gyűlt össze az iskola előtt. Az egyik diák édesanyja a Sky News-nak elmondta, hogy lányát és a többi tanulót „bezárták” az osztályterembe. A mentők már elhagyták a helyszínt a sérültekkel. Az Ysgol Dyffryn Aman középiskolában több mint kétezer 11–18 éves korosztályú diákok tanulnak. Az iskola szóvivője közölte, hogy a sérültek családtagjait értesítették, és megnyugtatta a szülőket, hogy az incidenst sikerült megfékezni. Rishi Sunak brit miniszterelnök „sokkolónak” nevezte a történteket.