A Star Wars-történet, amely túlszárnyalja a Disney trilógiáját

A Disney érája alatt háttérbe szorult, de most a magyar rajongók először olvashatják a teljes Hagyaték képregénysorozatot, amely a klasszikus trilógia utáni eseményeket meséli el. A Szukits Kiadó befejezi a Star Wars-kötetek kiadását Magyarországon, így a rajongóknak érdemes mihamarabb beszerezniük a kiadványokat.

A Szukits Kiadó február elején jelentette be, hogy tizenhét év után befejezi a Star Wars-kötetek kiadását és értékesítését Magyarországon. Az előrendelhető kiadványok még megjelennek, de újabb címek már nem kerülnek kiadásra, és a meglévő kötetek értékesítése 2024. június 30-ig tart.

A kiadó három vaskos kötetben adta ki a Dark Horse égisze alatt megjelent Hagyaték-képregénysorozatot, amelyet most először lehet teljes terjedelmében megvásárolni Magyarországon. A sorozat, amely a Jedi visszatér eseményei után közel 130 évvel játszódik, egy komplex és izgalmas galaxisban helyezi el a történetet.

A Hagyatékban a Galaktikus Szövetség és a Birodalom maradéka mellett újra felbukkannak a Sithek, akik ezúttal nem csupán ketten vannak, hanem egy egész légiót alkotnak. A főhős, Cade Skywalker, aki a Skywalker-vérvonal utolsó ismert tagja, egy megkeseredett, bűnözővé vált egykori Jedi, aki nem akar hős lenni.

A történet főantagonistája, Darth Krayt, a Sith Rend mestere, aki Jedi volt a Klónháborúk idején, és aki megszegte a Kettő Szabályát, hogy egy egész kultuszt hozzon létre a Sithekből. A Hagyaték sorozatban gazdag szereplőgárda, fordulatos cselekmény és grandiózus fénykardpárbajok találhatók.

A Hagyaték képregénysorozatot a Disney a Legendák kategóriába sorolta, amikor megvásárolta a Star Wars-jogokat, így ez a sorozat már nem része a hivatalos Star Wars-idővonalnak. A Szukits által kiadott három kötet nem olcsó, de a minőségi tartalom és a teljes magyar kiadás megéri az árát.

Star Wars – Hagyaték-képregénysorozat (I., II., III.)
Kiadó: Szukits Könyvkiadó 2023, 2024
Fordítók: Sándor Zoltán (I.), Galamb Zoltán és Tinai Dávid (II.), Tinai Dávid és Usztics Tamás (III.)