Hős autósok mentettek ki egy férfit a lángoló autójából

Egy bátor csoport azonnal a segítségére sietett egy bajba jutott férfinak, aki autójában rekedt, miközben az lángokban állt az autópálya szélén. Az eseményt egy jármű fedélzeti kamerája rögzítette.

Kadir Tolla, aki éppen St. Paul felé tartott Minnesotában, április 18-án vette észre a lángoló járművet az autópálya szélén. "Arra gondoltam, a legrosszabb esetben megsérülök, vagy kicsit megégek, de az az ember akár meg is halhat" – mondta Tolla, aki nem habozott, megállította az autóját és a lángoló autóban rekedt férfi segítségére sietett.

Tolla után többen is csatlakoztak a mentéshez, de az ajtók nem nyíltak meg a szalagkorlát miatt, és az ablak betörési kísérletek is kudarcot vallottak. Ekkor érkezett meg a helyszínre Dave Klepaida autópályamentő, aki éppen a környéken járőrözött, és nála volt egy olyan eszköz, amellyel gyorsan be lehet törni egy autó szélvédőjét. "Minden autósnál kellene lennie egy ilyennek" – mondta Klepaida.

A szélvédő betörése után az önkéntesek segítségével kihúzták a sofőrt a lángoló autóból, akit kórházba szállítottak, de szerencsére senki sem sérült meg komolyabban az esemény során. Klepaida szerint ő csak a munkáját végezte, de a többi résztvevő valódi hősnek számít.

A megmentett férfi, Sam Orbovich egy közleményben fejezte ki háláját, és szeretné személyesen is megköszönni a mentésben részt vevőknek, hogy megmentették az életét.