Balogh Levente az Álommelóban tett kijelentéseiről beszélt

Balogh Levente, az Álommeló műsorban tett egyes megjegyzései felkavarták a közvéleményt, de az üzletember szerint az amerikai változat házigazdáihoz képest ő mégis csak egy "ministránsfiú".

Az RTL Álommeló című műsorában Balogh Levente egy olyan mondatot mondott, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. A műsorban egy új jelentkező, Csapó Péter kapcsán hangzott el a következő: "Aki 39 évesen nem csinálta meg magát, az már nem is fogja.” Ez a kijelentés váltott ki heves reakciókat.

A Portré című műsorban Barabás Éva kérdezte meg Balogh Leventét az említett mondatról. Az üzletember elmondta, hogy a világ egyre keményebb, és ennek megfelelően keményebbnek kell lenni. Hozzátette, hogy az Álommeló angol és amerikai változatának házigazdáihoz képest ő sokkal visszafogottabb. "Azok úgy beszélnek a jelöltekkel, ahogy én soha nem tenném” – magyarázta Balogh Levente. Az üzletember szerint a tanulás nem mentesít senkit a munka alól, és a szigorúsága onnan is ered, hogy a műsor előző évadában nem tudta átadni ezen üzenetét.

Balogh Levente szerint a félreértések ellenére nem arra gondolt, hogy 39 éves korra milliárdosnak kell lenni. "Én nem azt mondom, hogy a nagy sztorit meg kell csinálni 39 éves koráig, de a saját sztoriját meg kell csinálni, egy jó állással, jó munkahellyel" – fejtette ki álláspontját. Ezzel kapcsolatban példaként említette egy fiatalember önéletrajzát, aki 12 különböző munkahelyen dolgozott már, többek között lakatosként, légiutas-kísérőként és biztosítási ügynökként, és most elnökasszisztens szeretne lenni. Balogh hozzátette, hogy az ominózus mondat akkor hangzott el tőle, amikor ezt az önéletrajzot nézte.

Végezetül Balogh Levente kifejtette, hogy ma már egy gyereknek 14-15 éves korára ki kell találnia, hogy mi szeretne lenni, és ennek megfelelően kell tanulnia. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez nem zárja ki a későbbi változtatás lehetőségét, ha valaki már felépített egy családot és karriert. Balogh megjegyezte, hogy mindenki másképp értelmezi a kijelentését, de szerinte vannak, akiknek családja, munkája van, megtalálta a megélhetését, és ha váltani vagy nőni akar, akkor erre mindenkinek megvan a lehetősége.