Rotterdamban találhatták meg Jürgen Klopp utódját a liverpooliak

Arne Slot, a Feyenoord vezetőedzője erős jelölt lehet Jürgen Klopp utódlására a Liverpoolnál, a Sky Sports értesülései szerint. A Liverpool más hangnemet üt meg Slot esetében, mint az elmúlt időszak jelöltjeinél, mint például Rúben Amorimnál és Xabi Alonsónál.

A brit sajtó szerint Rúben Amorim, aki korábban favoritnak számított, a West Ham United menedzsere lehet a nyártól, ezért újra felmerül a kérdés, ki lehet Jürgen Klopp utódja. Egyes angol lapértesülések szerint Arne Slot vált a legfőbb jelöltté Klopp örökében.

Slot, aki a Feyenoordot holland bajnoki címig vezette és ezzel megszakította a csapat hatéves nyeretlenségi sorozatát, 2026-ig érvényes szerződéssel rendelkezik Rotterdamban. A szerződésében nincs kivásárlási záradék, és állítólag a Liverpool számára jelképes összegért mozdítható lehet.

Fabrizio Romano, olasz transzferguru szerint a Tottenhamtől a Feyenoord 6-8 millió eurós fájdalomdíjat kért volna, ha a londoniak meg tudtak volna állapodni Slottal. Romano hozzátette, hogy Slot pozitív benyomást keltett az elsőkörös egyeztetéseknél, és a Liverpool vezetői nagy lehetőségeket látnak a szerződtetésében.

Slot 2019-ben az AZ Alkmaarnál kapott először vezetőedzői megbízást, és a csapatával 1,93 pontot átlagolt 58 tétmeccsen, ahol csapata több mint két gólt szerezett meccsenként. A Feyenoordnál is az agresszív támadójátékot részesítette előnyben, és a csapat a bajnoki címet hozó szezonban 2,4, a jelenlegiben pedig 2,56 gólt ért el bajnokinként. A mostani szezonban a Feyenoord Holland Kupát is nyert.

Slotot több forrás is dicséri a játékosok egyéni fejlesztésében való kiválóságáért, és bátor használatáért a saját nevelésű fiatalok tekintetében.

Jürgen Klopp nyáron kilenc év után távozik az Anfieldről, egy bajnoki címmel, egy Bajnokok Ligája-trófeával és összesen tíz nagy serleggel a háta mögött. A tizenegyedik trófea a 2023–2024-es Premier League bajnokának járó arany lehet, ha a csapat a szezon hajrájában tartani tudja a lépést az Arsenal és a Manchester City csapataival.